Nieuwe cryptocurrency om te voorzien in ‘vestiging’ met transparantie

Nieuwe cryptocurrency om te voorzien in ‘vestiging’ met transparantie

Terwijl regeringen worstelen om cryptocurrencies zoals Bitcoin en Ethereum in toom te houden, lanceert een Zwitsers-Deense groep een nieuwe blockchain-technologie die vanaf de eerste dag klaar zal zijn voor regulering.

 

Gesteund door een van de oprichters van Saxo Bank A/S en een directeur bij Volvo Cars, die beide Zhejiang Geely Holding Group Co. als eigenaar tellen, zal het project woensdag zijn blockchain introduceren, die is ontwikkeld met de Deense universiteit van Aarhus. De cryptocurrency van het project – Global Transaction Unit (GTU) – zal deze zomer op beurzen worden genoteerd.

 

De stichting achter GTU heet Concordium AG. De chief executive, Lone Fonss Schroder, die ook vice-voorzitter is bij Volvo Cars, zegt dat het belangrijkste verschil tussen GTU en cryptocurrencies zoals Bitcoin het vermogen is om het soort transparantie te bieden dat regelgevers en leden van de reguliere economie willen.

 

 

Concordium AG CEO Lone Fonss Schroder

“We hebben identificatie op protocolniveau en dat betekent dat elke transactie een herkomst heeft”, zei Fonss Schroder in een interview. “Als de toezichthouder op gerechtelijk bevel wil zien wie wat heeft gedaan, kunnen ze dat zien. Daarom zeggen we dat we klaar zijn voor regelgeving.”

 

Ondertussen zakte Bitcoin dinsdag in elkaar, waarbij sommige analisten wezen op het herstel van het losgeld van Colonial Pipeline Co. als bewijs dat crypto niet buiten de controle van de overheid valt. De FBI kon de Bitcoin vinden door de digitale adressen te achterhalen die door hackers worden gebruikt, wat suggereert dat de grootste cryptocurrency mogelijk niet de onvindbaarheid biedt waarvoor het vaak wordt gezocht. Verge koers verwachting is positief.

 

Wat Bloomberg Economics zegt…

“Het is heel goed mogelijk dat hoeken van de cryptowereld werken aan een product waarvan ze hopen dat het gereguleerd en op grote schaal gebruikt zal worden. De ultieme ‘gevestigde’ digitale valuta zal natuurlijk pas komen als centrale banken hun CBDC’s lanceren.”

 

 

Het reguleren van Bitcoin en zijn rivalen is naar voren gekomen als een belangrijke uitdaging, aangezien cryptocurrencies steeds grotere groepen enthousiastelingen aantrekken, ondanks – of misschien vanwege – hun extreme volatiliteit. Maar het is verre van duidelijk hoe een product moet worden gereguleerd dat over het algemeen is ontworpen om de controle van nationale autoriteiten te ontwijken. Regeringen van China tot de VS proberen het, maar er is tot nu toe geen levensvatbaar model dat echte regelgeving en transparantie biedt.

 

Fonss Schroder zegt dat de hoop is dat GTU aantrekkelijker zal zijn voor bedrijven die de betalingsvorm hebben overwogen, maar worden afgeschrikt door de geheimhouding die normaal gesproken gepaard gaat met crypto-transacties. Ze zegt dat het doel is om GTU te promoten als een cryptocurrency voor de gevestigde orde.

 

Geely’s miljardair-oprichter, Li Shufu, “zou graag zien dat je in de toekomst een auto kunt kopen met de GTU, omdat het duurzaam is”, zei Fonss Schroder.

 

Concordium haalde eerder dit jaar meer dan $ 40 miljoen op uit particuliere en strategische verkopen en bereikte een waardering van $ 4,45 miljard, volgens een verklaring. De voorzitter is Lars Seier Christensen, medeoprichter van Saxo Bank.

 

CO2-voetafdruk

GTU zal niet dezelfde soort belasting op het milieu leggen als Bitcoin-mijnbouw, omdat er geen extra munten zullen worden gegenereerd door enorme hoeveelheden computerenergie te kanaliseren in het kraken van een code, zeggen de oprichters. “We hebben 0,001% van de energie van Bitcoin uitgegeven”, aldus Fonss Schroder.

 

De ecologische voetafdruk van Bitcoin heeft voormalige loyalisten ertoe aangezet om ‘s werelds populairste cryptocurrency de rug toe te keren. Tesla-oprichter Elon Musk schudde eerder dit jaar de cryptomarkt op zijn kop toen hij zijn plotselinge bezorgdheid uitte over hoe energie-intensief Bitcoin-mijnbouw is, terwijl hij nog steeds zijn overtuiging uitsprak dat cryptocurrencies een toekomst hebben. Chainlink prijs voorspelling is positief.

 

De makers van GTU zeggen dat nieuwe munten zullen worden geproduceerd met behulp van een zogenaamde proof-of-stake-technologie, in plaats van het energie-intensieve proof-of-work dat Bitcoin gebruikt. Concordium zegt dat dit model ook aantrekkelijker kan zijn voor bedrijven.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Pinterest
LinkedIn
Share
Instagram