Tesla & Bitcoin: hoeveel heeft Bitcoin echt invloed op het milieu?

Tesla & Bitcoin: hoeveel heeft Bitcoin echt invloed op het milieu?

In de afgelopen jaren zijn er veel nieuwe dingen gebeurd, zijn er veel nieuwe ideeën ontstaan ​​en de mondiale problemen waarmee de mensheid wordt geconfronteerd, vragen om die nieuwe benaderingen. De wereld wordt op verschillende plaatsen geconfronteerd met humanitaire problemen en met nieuwe uitdagingen die wereldwijd moeten worden opgelost, aangezien ze iedereen in gelijke mate treffen.

 

Een van die grote problemen is natuurlijk de wereldwijde pandemie waar we momenteel mee te maken hebben. Voor het eerst in de geschiedenis treft een enkele ziekte elk van de mensheid. Een andere uitdaging die zelfs verder gaat dan een wereldwijde pandemie en misschien zelfs de oorzaak is, is klimaatverandering.

 

 

Het is al vele jaren bekend dat de mensheid en haar niet aflatende verlangen naar economische groei een enorme impact hebben gehad op het mondiale klimaat, met als gevolg ernstige problemen voor de hele mensheid op korte termijn zolang er niets tegen wordt gedaan.

 

De vereiste stappen moeten echter worden verenigd als één wereld, waarbij ieder van ons samen bijdraagt ​​aan de oplossing. Om te verenigen en efficiënter en sneller samen te werken, moeten de bedrijven en landen beter met elkaar verbonden zijn, wat verdere technologische ontwikkeling vereist. Een oplossing die veel aan de verandering zou kunnen bijdragen, is de digitalisering van communicatie, economieën, landbouw en nog veel meer delen van onze menselijke wereld om de CO2-uitstoot te verminderen.

 

In de ogen van velen hebben vooruitstrevende en innovatieve projecten zoals de elektrische auto’s van Tesla en de opkomst van cryptocurrencies bijgedragen aan een meer verbonden en efficiëntere wereld met minder schade aan de planeet. Crypto’s zoals Bitcoin zijn enorm populair geworden en veel plaatsen zoals Bitcoin Casino’s accepteren al betalingen in cryptocurrencies. Tesla, dat Bitcoin publiekelijk en efficiënt ondersteunde door de nieuwe digitale valuta als betaalmethode aan te bieden, trekt zich terug uit de cryptocurrency. App voor crypto kun je gemakkelijk kopen.

 

De vermeende reden voor deze plotselinge stap is dat Bitcoin niet duurzaam en milieuvriendelijk is. Deze beschuldigingen van Elon Musk hebben geleid tot langdurige discussies over de echte waarde van de nieuwe cryptocurrencies. Maar hoeveel heeft Bitcoin echt invloed op onze omgeving?

 

Musk en de terugtrekking

Om het probleem te begrijpen, moeten we het verhaal achter Musk’s plotselinge terugtrekking kort uitleggen en hoe Bitcoin wordt gemaakt.

 

Musk zei dat Tesla de aankopen van zijn voertuigen met bitcoin had stopgezet vanwege zorgen over het snel toenemende gebruik van fossiele brandstoffen voor bitcoin-mijnbouw. Eerder beschreef Musk de filosofie en visie van zijn doen om nieuwe oplossingen te vinden om een ​​efficiëntere en vooral milieuvriendelijkere wereld te creëren. Door deze aanpak zal Tesla zijn 2,5 miljard US-dollar aan bitcoin niet verkopen en is het van plan transacties met bitcoin te hervatten zodra de mijnbouw overgaat naar meer duurzame energie.

 

Bitcoin minen

Cryptocurrencies zijn het resultaat van gecompliceerde computertechnologie en niet veel mensen doorzien de daadwerkelijke technologie achter digitale valuta. De munten worden gemaakt door een proces dat ‘mijnbouw’ wordt genoemd. Om te minen, zijn computers verbonden met het cryptocurrency-netwerk om transacties te verifiëren. Dit gecompliceerde proces omvat het oplossen van puzzels, die veiligheid bieden om ervoor te zorgen dat niemand op frauduleuze wijze het globale record van alle transacties bewerkt.

 

Omdat de hoeveelheid telt, worden over de hele wereld enorme aantallen zeer energie-intensieve computers gebouwd. Terwijl sommige mensen hun eigen pc gebruiken om te minen, hebben anderen hele magazijnen opgebouwd met duizenden computers die de klok rond werken.

 

Omdat die computers min of meer constant bezig zijn met het voltooien van de puzzels, vereist het hele proces enorme hoeveelheden elektriciteit. Een nieuwe tool ontwikkeld door de Universiteit van Cambridge modelleert de economische levensduur van wereldwijde Bitcoin-mijnwerkers en probeert de gebruikte energie te schatten met behulp van een gemiddelde elektriciteitsprijs per kilowattuur. welke crypto kopen voor lange termijn?

 

Omdat Bitcoin en andere crypto’s het afgelopen jaar steeds populairder zijn geworden vanwege hun waardegroei, is de vraag naar de munt gelijk gegroeid. Het onderzoek heeft aangetoond dat het mijnbouwproces van Bitcoin nu enorme hoeveelheden energie vereist, wat duidelijk in tegenspraak is met de crypto-benadering van een futuristische innovatie.

 

En inderdaad, de cijfers zijn schokkend. Het computergebruik dat nodig is om Bitcoins te ondersteunen, onderstreept dat het netwerk nu bijna net zoveel energie vereist als het hele land Argentinië. De hoeveelheid energie kan worden omschreven als ongeveer 13 Terawatt of 13.000.000.000.000 Watt per jaar.

 

Ecologische voetafdruk

Dit zou allemaal minder problematisch kunnen zijn als alle verbruikte elektriciteit afkomstig zou zijn van milieuvriendelijke energiebronnen. Maar hoe meer energie er nodig is, hoe duurder het onderhoud van het mijnbouwproces voor miners, aangezien de elektriciteit ook zijn prijs heeft. Om deze reden gingen mensen daar waar elektriciteit het goedkoopst is. Het merendeel van de Bitcoin-mining vindt plaats in Chin a, waar bijna tweederde van de elektriciteit uit steenkool komt. Deze energiebron staat absoluut niet op milieuvriendelijke oplossingen en speelt een sleutelrol bij klimaatverandering.

 

In Bitcoin heeft de gemiddelde transactie een CO2-voetafdruk van ongeveer 360 kilogram per transactie. Kijkend naar de milieu-impact van andere betaalmethoden, blijkt dat Visa bijvoorbeeld een CO2-voetafdruk heeft van ongeveer 500 milligram per gemiddelde transactie. Dit betekent dat de CO2-voetafdruk van een Bitcoin-transactie eigenlijk 800.000 keer groter is dan de CO2-voetafdruk van een normale transactie.

 

Dit heeft een enorme impact op het mondiale milieu, maar ook de menselijke habitats lijden onder het mijnbouwproces. Omdat miners altijd op zoek zijn naar de beste locatie voor hun mijnbouwinstallaties, komen ze vaak op dezelfde locatie terecht, wat een enorme impact kan hebben op de lokale infrastructuur, zoals wetgevers wereldwijd hebben gemerkt. In het noordwestelijke deel van Georgië zijn bijvoorbeeld in slechts een paar jaar tijd meer dan 150 cryptobedrijven opgericht. Hun collectieve vraag naar het elektriciteitsnet resulteerde in frequente stroomuitval in de hoofdstad van het land, Tbilisi.

 

Conclusie

Het is niet eenvoudig om dit onderwerp af te ronden omdat er eigenlijk nog veel meer factoren zijn die genoemd moeten worden, zoals het wereldwijde tekort aan chips die nodig zijn voor allerlei apparaten zoals elektrische auto’s, mobiele telefoons of grafische kaarten. De enorme vraag van de mijnwerkers naar chips, computertechnologie en elektriciteit kan een grote impact hebben op iedereen, of men nu cryptocurrencies gebruikt of niet.

 

Tekorten aan elektronische apparaten zijn waarschijnlijk de kleinste van de uitdagingen waarmee we wereldwijd worden geconfronteerd. Het verschijnen van cryptocurrencies draagt ​​zeker niet bij aan de oplossing totdat ze alleen met duurzame methoden werken. Als de terugtrekking van Tesla het gevolg is van wroeging of gewoon een PR-gag blijft open. Hoewel de cryptowereld op dit moment aan diggelen staat, en of het nu wel of niet een pure bedoeling was, kan deze stap van Musk leiden tot een verandering in de industrie.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Pinterest
LinkedIn
Share
Instagram