Het niet -gereguleerde crypto -financiële ecosysteem

Het niet -gereguleerde crypto -financiële ecosysteem

In tegenstelling tot traditionele financiën is het crypto -financiële ecosysteem grotendeels niet gereguleerd. Het crypto -ecosysteem is een complex en ondoorzichtig systeem van mijnbouw, dienstverleners en makers zonder toezicht.

Hoewel het crypto -ecosysteem is aangeprezen als een inclusieve economische strategie, biedt het ook tal van uitdagingen voor bredere financiële stabiliteit. Cyberaanvallen hebben bijvoorbeeld onttrekkingen en transfers gestopt of getroffen. De daling van de crypto-asset-prijzen kan een rimpeleffect hebben in het bredere financiële systeem.

Crypto -banken zijn in wezen niet gereguleerd, waardoor ze risicovolle activiteiten kunnen nemen en geen reserve -eisen kunnen betalen beste pc cleaner kopen. Daarom zijn deposanten niet verzekerd door de Central Banks Deposit Insurance Corp. Deze risico’s kunnen hen blootstellen aan verborgen verplichtingen.

Crypto -bedrijven lobbyen voor meer cryptocurrency -voorschriften. Ze brachten USD 5 miljoen door aan de Senaat in de eerste negen maanden van 2021. De industrie heeft ook ruzie gemaakt tegen vage taal zoals makelaar en speler.

Evenzo heeft de IRS belangstelling getoond om ervoor te zorgen dat beleggers begrijpen hoe ze virtuele valuta kunnen melden. Hoewel het belangrijk is voor de IRS om te weten hoe de digitale activa te melden, is het niet de enige entiteit die een rol zou moeten spelen bij het controleren van de industrie.

De crypto -financieringsmarkt wordt overspoeld met bedrijven die leningen en kredietdiensten aanbieden. Deze platforms bieden stimulansen voor liquiditeit in de markt voor crypto-assets. De transacties worden uitgevoerd via computercode. Speculanten betalen hoge rentetarieven aan deze platforms over leningen in cryptos.

Sommige mensen hebben crypto-assets bekritiseerd voor hun volatiliteit. Er is echter geen twijfel dat speculatieve handel in de cryptomarkten aanzienlijk rendement kan genereren. Het kopen en houden van een crypto -actief mag niet worden geprioriteerd boven andere financiële doelen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Pinterest
LinkedIn
Share
Instagram